Sleepvaart- en werkbotenspecialist Herman Senior neemt ST Marine Support over

| 23 februari 2023
Sleepvaart- en werkbotenbedrijf Herman Senior heeft alle aandelen overgenomen van ST Marine Support, leverancier van maritieme en offshore diensten sinds 2007. Met deze overeenkomst wordt ST Marine Support onderdeel van de Herman Senior bedrijvengroep en worden beide vloten geïntegreerd.

De overname omvat de drie bestaande schepen van de in Harlingen gevestigde ST Marine Support en de aankomende nieuwbouw, een Damen Multi Cat 3313 Shallow Draft, die naar verwachting eind maart 2023 wordt opgeleverd. Hiermee groeit de vloot van Herman Senior, met kantoor in Barendrecht, van 8 naar 12 schepen. Door de uitbreiding bedient het bedrijf nu klanten op drie continenten – Zuid-Amerika, Europa en Azië. De 4 extra werkboten versterken Herman Senior’s aanwezigheid zowel in die regio’s als in de bredere maritieme industrie.

Interessant is dat Herman Sr een complete Damen vloot aan Shoalbusters en MultiCats blijft exploiteren, aangezien ST Marine Support ook met Damen werkboten werkte, namelijk de drie Multi Cats ‘Odin’ (Damen MC3013), ‘Nero’ (Damen MC3013) en de enorme, 35-meter lange ‘Auxilia’ (Damen MC3515), allemaal uitgerust met sterke kranen en lieren.

Volgens Herman Sr is de markt momenteel zeer gunstig voor dit soort schepen. Er is momenteel een tekort aan werkboten vanwege de grote hoeveelheid projecten die veel van de beschikbare activa van de wereldmarkt trekken. Tegelijkertijd zijn de kosten voor nieuwbouw de pan uit gerezen, waardoor dat een onaantrekkelijke optie is geworden.

Erwin van Dodewaard, commercieel manager en mede-eigenaar van Herman Sr: “De schepen van ST Marine Support passen perfect bij de vloot van Herman Senior. Wij zijn ervan overtuigd dat we door deze overstap onze klanten nog beter kunnen bedienen met materieel dat we al door en door kennen, waardoor de overgang naadloos verloopt. Tot slot, en dit is een goed moment om dit luid en duidelijk te zeggen, is het succes van ons bedrijf te danken aan ons ervaren personeel, zowel aan boord als aan de wal. We hebben specifieke bemanningen per schip, wat zorgt voor kwaliteit en consistentie in de projectuitvoering. De meeste mensen bij ons op kantoor hebben een maritieme achtergrond en velen hebben gevaren. Hun kennis in combinatie met onze vloot maken Herman Senior tot een partner die klanten kunnen vertrouwen om de klus te klaren. Kortom, we kijken met vertrouwen uit naar alle kansen en uitdagingen die voor ons liggen.”

Vasco Tammes, mede-eigenaar van ST Marine Support, vult aan: “Toen Erwin en zijn broer Chris met dit idee, deze kans, kwamen, begon er bij ons langzaam iets te broeien: het idee om, misschien, iets anders te gaan doen na 16 jaar in de werkboten te hebben gezeten. Natuurlijk houden we van ons bedrijf en de sector; we hebben dus de tijd genomen om erover na te denken. De gesprekken en samenwerking met Herman Senior waren goed, met wederzijds begrip en respect. Onze bedrijven lijken qua omvang en cultuur erg op elkaar. Met deze overeenkomst weten we dat twee mooie, zorgvuldig opgebouwde, gespecialiseerde bedrijven één groter geheel worden en dat ons bedrijf bij hen in goede handen is. Wij wensen Herman Senior en de familie Van Dodewaard het allerbeste en behouden vaart!”

Met de formele overdracht op 23 februari is de overname met terugwerkende kracht ingegaan op 1 januari 2023.

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.