Steven Engels wordt nieuwe Directeur Waterstof Ørsted

| 23 september 2021
Steven Engels wordt nieuwe Directeur Waterstof Ørsted

Steven Engels Bron: Ørsted

De huidige General Manager Benelux van Ørsted, wordt verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de waterstofambities van Ørsted in de Benelux. Naast de nieuwe functie van Directeur Waterstof wordt Engels ook Programma Directeur voor het SeaH2Land project, wat eerder dit jaar werd aangekondigd.

In zijn nieuwe rol rapporteert Steven Engels aan Anders Nordstrøm. Hij is wereldwijd verantwoordelijk voor waterstof bij Ørsted. De komende tijd gaat Ørsted op zoek naar een nieuwe General Manager Benelux. Die functie zal Steven Engels uiterlijk begin volgend jaar neerleggen.

Rasmus Errboe, Ørsted’s Head of Continental Europe: ”Ørsted heeft grote ambities op het gebied van waterstof. We zijn verheugd dat Steven Engels de kar van onze waterstofprojecten in de Benelux wil gaan trekken. Om ervoor te zorgen dat onze waterstofambities de aandacht krijgen die ze verdienen en de Nederlandse organisatie verder te versterken, gaan we een General Manager Benelux werven. Wij danken Steven Engels alvast zeer voor zijn ongekende inzet om ons op de kaart te zetten in Nederland, een markt die voor ons in de toekomst ook erg belangrijk blijft.”

Steven Engels, General Manager Benelux van Ørsted: “Vorige week hebben we een grote mijlpaal bereikt met de officiële opening van ons windpark Borssele 1&2. Daarmee komt voor mij een einde aan een fantastische periode van dik acht jaar sinds Ørsted’s eerste stapjes in de Nederlandse markt voor wind op zee en het opzetten van ons kantoor in Den Haag. We hebben geleverd wat we beloofden met ons historisch bod in 2016, ondanks het moeten bouwen van het windpark tijdens de COVID-19 pandemie. Het is nu tijd voor iets nieuws en ik zie ernaar uit om me opnieuw volledig op projecten te richten. Groene waterstof en de elektrificatie van de industrie gelinkt aan wind op zee gaan een cruciale rol spelen in de toekomst en daar ga ik nu, onder andere in Zeeland, graag met volle aandacht en energie mee aan de slag.”

Het SeaH2Land project wil 2 GW wind op zee koppelen aan de elektriciteits-en waterstofvraag in het industriële cluster in Zeeland en daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan de 2030 doelstellingen. Bron: Ørsted

Tags: , , ,

Category: Wind & Waterstof, Windenergie

Reacties zijn gesloten.