TotalEnergies gaat partnerschap aan met Corio en Rise voor ontwikkeling Attentive Energy offshore windpark in VS

| 23 oktober 2023

Energiebedrijf TotalEnergies is een partnerschap aangegaan met Corio Generation (Corio), een offshore windontwikkelaar, en Rise Light & Power (Rise), een elektriciteitsproducent uit New York, voor de gezamenlijke ontwikkeling van het meer dan 3GW Attentive Energy offshore windproject voor de kust van New York en New Jersey.

TotalEnergies had in februari 2022 100% van de maritieme lease OCS-A 0538 verworven op de veiling van de New York Bight. Het bedrijf gaat nu een partnerschap aan voor het project. Corio en Rise nemen een belang van respectievelijk 27,7% en 16,3% in het Attentive Energy project. Rise zal ook zijn activa en interconnectiemogelijkheden in New York City inbrengen in het project. In ruil ontving TotalEnergies, dat de resterende 56% behoudt, een totale vergoeding in contanten van 420 miljoen dollar.

Het Attentive Energy-project beoogt de ontwikkeling van meer dan 3 gigawatt (GW) aan offshore windenergie op 54 mijl van de staat New York en 42 mijl van de kust van New Jersey. Eenmaal gebouwd zal het project groene stroom leveren voor het equivalent van meer dan een miljoen huishoudens in de twee staten.

Partnerschap

Dit partnerschap versterkt TotalEnergies‘ vermogen om als operator een robuust offshore windproject met een aantrekkelijk rendement te leveren, dat New York City van groene stroom zal helpen voorzien, zo meldt het energiebedrijf. Het project help ook om actief zijn aanwezigheid verder te ontwikkelen op het gebied van hernieuwbare energie in de VS. Het bedrijf heeft hier een portefeuille van 25 GW aan projecten, in exploitatie of ontwikkeling, waaronder 4 GW aan offshore windenergie.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Rise de interconnectie van het project in zijn Ravenswood Generating Station beheren en beginnen met de buitengebruikstelling van zijn gasgeneratoren. Deze iconische locatie, een pijler van het energiesysteem van New York City, zal worden omgevormd tot een groene energiehub waar Attentive Energy zijn activiteiten en onderhoud zal vestigen.

Corio brengt zijn uitgebreide ervaring als wereldwijde offshore windontwikkelaar mee. Met meer dan 30 GW in ontwikkeling in Europa, Azië-Pacific en Noord- en Zuid-Amerika bezit Corio een van de grootste offshore windprojectportefeuilles ter wereld.

Tags: , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.