Vestas zet samenwerking met windturbineblad specialist TPI voort voor lange termijn

| 23 november 2022

© Vestas

Vestas heeft een meerjarige raamovereenkomst getekend met langjarige partner TPI Composites Inc. (TPI), leverancier van windturbinebladen en diensten.

Vestas werkt al sinds 2014 samen met TPI. De nieuwe overeenkomst is een voortzetting en uitbreiding van de bestaande samenwerkingsovereenkomst tussen Vestas en TPI en bouwt verder op de groeiende capaciteiten van TPI en de sterke punten van beide ondernemingen.

TPI en Vestas werken nauw samen aan wereldwijde productie- en toeleveringsactiviteiten, op basis van de specificaties en eisen van Vestas, en TPI levert momenteel een reeks bladvarianten aan de 2 en 4 MW-platforms van Vestas en aan het EnVentus-platform. TPI zal de levering van bladen voortzetten vanuit zijn bestaande wereldwijde productievestiging, terwijl de productie-inrichting in de huidige faciliteiten wordt geoptimaliseerd en nieuwe locaties voor mogelijke toekomstige groei in strategische markten worden geëvalueerd.

Verdere samenwerkingsmogelijkheden

Vestas en TPI onderzoeken ook verdere samenwerkingsmogelijkheden voor de V163-4.5 MW en V236-15.0 MW turbines en evalueren de optimale productie en productielocatie voor deze nieuwe bladen.
Volgens Vestas is het delen van productieactiviteiten in de duurzame-energiesector is relevanter dan ooit om ervoor te zorgen dat locaties niet ongebruikt blijven en om een flexibele, schaalbare en efficiënte toeleveringsketen te creëren die industriële schaal mogelijk maakt om de wereldwijde net-nul-ambities te verwezenlijken. Bron: Vestas

Tags: , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.