Voltaire installeert vanaf 2022 12 MW windturbines

| 23 oktober 2019

© Jan De Nul Group

De ‘Voltaire’, het nieuwe offshore jack-up installatieschip van Jan De Nul Group met een hefvermogen van meer dan 3.000 ton wordt pas in 2022 opgeleverd. Het schip is nu al gecontracteerd voor de installatie van de GE Haliade-X 12MW windturbines.

De Voltaire zal de grootste offshore windturbines van dit moment voor de Dogger Bank-windturbineparken transporteren en installeren. Dogger Bank, dat op zo’n 130 km voor de kust van Yorkshire ligt, zal jaarlijks energie genereren voor 4,5 miljoen gezinnen – ongeveer 5 procent van de elektriciteitsbehoefte van het Verenigd Koninkrijk.

De Voltaire krijgt de beschikking over een geavanceerd filtersysteem voor uitlaatgassen bestaande uit een selectief katalytisch reductiesysteem (SCR) en een dieselpartikelfilter (DPF), en zal daarmee het eerste offshore installatieschip met extreem lage emissies zijn.

De bouw van de drie windturbineparken van Dogger Bank, Creyke Beck A, Creyke Beck B en Teesside A, is in 2015 toegewezen aan een joint venture van de Britse energiebedrijven Equinor en SSE Renewables. De definitieve investeringsbeslissing voor het project wordt in 2020 verwacht.

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd Windparken

Reacties zijn gesloten.