Windplanner uit Sneek gaat samenwerken met Windsim uit Noorwegen

| 23 november 2017

WindSim en Windplanner kondigen met trots hun strategische samenwerking aan. Beide softwaresystemen sluiten op elkaar aan, waardoor er een synergie voor klanten ontstaat. WindSim voor de berekeningen van energieopbrengst. Windplanner voor de visuele impact. Een uitstekende combinatie voor een succesvol windproject.

WindSim is een softwareprogramma voor het ontwerpen van windparken met optimale energieopbrengst. Met behulp van CFD (Computational Fluid Dynamics) genereert WindSim zeer gedetailleerde windkaarten. Het maakt geavanceerde simulaties van lokale windvelden en windkracht voorspellingen. WindSim helpt bij het optimaliseren van de layout van turbines, door locaties te identificeren met de hoogste windsnelheden – maar met lage turbulentie – om de energieproductie te maximaliseren.

 

Windplanner is een online software tool voor de visualisatie van windmolenprojecten. Het laat de impact op de omgeving zien in 2D, 3D en in VR. Het windmolen initiatief is van alle kanten te bekijken, met Google StreetView of met eigen panoramafoto’s. Windplanner versterkt en versnelt de ontwikkeling van windprojecten en wordt ingezet in allerlei fasen van het planproces; bijvoorbeeld als schets-tool in de (pre-) haalbaarheidsfase en als communicatie-tool richting belanghebbenden en omwonenden. Het is een SAAS-product (software als een service), dat beschikbaar is vanaf 150 € per maand.

 

Uitwisseling van gegevens en GIS-lagen

Beide softwareprogramma’s kunnen gemakkelijk gegevens met elkaar uitwisselen, zoals turbine locaties en afmetingen. Windplanner kan ook de gegenereerde simulaties van WindSim importeren, zoals de Wind Resource Map.

 

Windplanner faciliteert de dialoog tussen belanghebbenden, met fotorealistische visualisaties van windparken. https://windplanner.com/

Bel voor meer info: Maaike van Heeren. Telefoon: :+31 6 37609704 E-mail: maaike@windplanner.com


WindSim AS ontwikkelt en levert geavanceerde softwareoplossingen en consultancydiensten waarmee wereldwijd grote spelers in de windenergiesector beter renderende windparken ontwerpen. http://windsim.com/

 

 

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Bedrijven

Reacties zijn gesloten.