Zeeuwse wind is populair

| 23 mei 2016

Het ministerie van Economische Zaken meldt dat er maar liefst 38 biedingen binnen zijn gekomen voor de veiling van 2 kavels voor windparken 22 km buiten de kust van Borssele. Vorige week is de inlevertermijn voor het offshore windpark van 700 MW gesloten. Op 11 augustus wordt bekend gemaakt welke partij de opdracht mag uitvoeren. Voor maximaal 12,4 cent per kw/h gaan opwekken voor 800.000 huishoudens.

Het ministerie meldt ook dat er vanuit binnen en buitenland biedingen zijn. En het windpark tegen lagere kosten (en subsidie) gebouwd kan worden dan begroot. De afgelopen jaren zijn er belangrijke technische stappen genomen om de kosten van het bouwen van windparken te reduceren. Na de huidige veiling voor de kavels voor Borssele volgen de komende jaren nog vier andere veilingen voor kavels die eveneens 700 mw groot zullen zijn.

Volgens Kamp leveren de windparken ook veel werkgelegenheid op. Het bedrijfsleven ziet ook kansen als het gaat om de realisatie van de ambitie voor wind op zee. Ook wordt een nieuwe economische sector ontwikkeld die zorgt voor werkgelegenheid en kennis die de verspreid kan worden wereldwijd.

Door de ontwikkeling van offshore windparken worden ca. 2150 banen in bouw, productie, en beleid van wind op zee projecten gecreëerd. Dit zal naar verwachting doorgroeien naar ca. 10.000 banen in 2020.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.