Al 3.2 miljoen euro voor Windpark Nijmegen-Betuwe

| 24 september 2015

Voor ruim 3.2 miljoen euro zijn windaandelen aangevraagd voor windpark Nijmegen (Betuwe). 1082 leden van Windpower Nijmegen waren bereid om te investeren in een duurzame samenleving. Ruim voldoende eigen vermogen om het windpark te realiseren.

Tot 15 september konden leden zich inschrijven en daar is goed gebruik van gemaakt. Ca. 75% van de leden heeft zich ingeschreven voor 1 of meerdere aandelen in windpark Nijmegen-Betuwe. 

Samen hebben zij 12.973 aandelen aangevraagd. Daarmee overschrijdt het aantal inschrijvingen ruimschoots het aantal beschikbare windaandelen. In totaal worden 8.000 Nijmeegse windaandelen uitgegeven met een totale waarde van € 2 miljoen.

“De beschikbare windaandelen worden eerlijk verdeeld onder iedereen die zich heeft ingeschreven. Hierbij hanteren we de verdeelsleutel die is beschreven in het Participatiereglement”, legt Dankbaar uit. Bij het toepassen van de verdeelsleutel zijn steeds de hoogste inschrijvingen verlaagd totdat het maximale aantal windaandelen van 8.000 werd bereikt. Het maximum aantal windaandelen dat per lid wordt uitgegeven is 19 windaandelen.

De totale bouwkosten van een windpark met vier windturbines bedragen zo´n 15 miljoen euro. Nu de coöperatie voldoende eigen vermogen heeft opgehaald via leden kan de rest worden geleend bij een bank. Ook verstrekt PPM Oost (de investeringsmaatschappij van Provincie Gelderland) een achtergestelde lening aan het windpark. Het eigen vermogen is hoog genoeg om ook een vijfde windturbine te kunnen bouwen.

De procedure voor deze windturbine loopt iets achter, omdat voor deze turbine nog bouwgrond moet worden verkregen. De bouw van de eerste vier windmolens start in het voorjaar van 2016. “Alle seinen staan op groen. Zoals het er nu uitziet kunnen we onze windmolens in de herfst van 2016 duurzame energie gaan opwekken voor 7.100 huishoudens.”

 

Bron: Windpark Nijmegen-Betuwe

Tags: , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.