Ampelmann levert 2 W-type gangways voor CSOVs van Olympic

| 24 juli 2022

Ampelmann heeft twee W-type bewegingsgecompenseerde gangways verkocht aan de Noorse scheepsbouwonderneming Ulstein Verft. De systemen zullen permanent worden geïntegreerd in twee nieuw gebouwde Construction Service Operation Vessels (CSOV’s) die de in Noorwegen gevestigde leverancier van offshore windschepen, Olympic, bij de scheepswerf heeft besteld. 

Bron: Ampelmann

Het nieuws volgt op de order door Olympic van twee CSOV’s met hybride batterijvoortstuwing en twee opties bij Ulstein Verft. Voor Ampelmann is de order voor de twee gangways de op twee na grootste verkoop van het jaar tot nu toe, aldus het bedrijf.

W-type

Het W-type is een van Ampelmann’s nieuwste elektrische bewegingsgecompenseerde systemen. Het systeem is in hoogte verstelbaar en kan zeetoestanden tot 3,5m Hs weerstaan. Dit modulaire systeem is op maat gemaakt voor individuele schepen en kan elk schip ombouwen tot een SOV/CSOV. Het W-type is ideaal voor bouw-, inbedrijfstellings- en onderhoudswerkzaamheden aan windparken. Dankzij de variabele hoogte en de geautomatiseerde landingssoftware kunnen personeel en lading veilig en snel worden verplaatst tijdens lange campagnes waarbij meerdere turbines efficiënt moeten worden onderhouden. Uitgerust met een lift en een loopplank die ook als kraan kan dienen, kan het zowel personeel als lading tot 2000 kg veilig overbrengen en met op afstand bediende trolleys kan 400 kg aan apparatuur over de loopplank worden vervoerd.

Naast het systeem zelf zal Ampelmann ook zijn servicepakket aan Olympic blijven aanbieden. Het bedrijf maakt op dit moment een overgang waarbij het zijn systemen gaat verkopen, daar waar deze eerder standaard verhuurd werden. Volgens Caspar Blum, Ampelmann’s Area Manager voor Business Development voor Europa en Afrika zegt dat het bedrijf zijn werkbaarheidsvoorspellingen, operator training, redundantiepakketten en logistieke ondersteuning blijft aanbieden aan klanten die de systemen kopen. Vanuit het Operation Control Centre (OCC) kan Ampelmann 24/7-ondersteuning bieden.

Met deze verkoop heeft Ampelmann in de afgelopen vier maanden in totaal vijf W-types verkocht. Het eerste systeem dat werd verkocht was aan Olympic en zal worden geïnstalleerd op de Olympic Orion die momenteel wordt omgebouwd tot een CSOV. Deze eerste order markeerde de intrede van Ampelmann in de SOV-markt. Bron foto: Ampelmann

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.