Arnout Damen nieuwe CEO Damen Shipyards

| 24 december 2019

Arnout Damen treedt per 1 januari op als CEO van Damen Shipyards Group

Vanaf 1 januari 2020 treedt Arnout Damen aan als nieuwe CEO van Damen Shipyards Group. Hij neemt het roer over van René Berkvens die meer dan 13 jaar deze rol heeft vervuld.

Onder Berkvens is Damen uitgegroeid tot een wereldwijd opererende organisatie. Hij zal zijn kennis, netwerk en ervaring blijven inzetten in voorbereiding tot zijn toetreding tot de Raad van Commissarissen.

Aan de benoeming van Arnout Damen gaat een jarenlange voorbereiding vooraf. Arnout Damen is de afgelopen 9 jaar lid geweest van de Raad van Bestuur waar hij verantwoordelijk was voor operationele en commerciële zaken.

De internationaal opererende scheepsbouwer kondigde tegelijkertijd aan dat het bedrijf overstapt naar een divisiestructuur om zo de markt gerichter en efficiënter kan bedienen. Dit is een van de speerpunten waar Arnout Damen zich in zijn nieuwe functie op zal richten. “De voorbereidingen hiervoor zijn al maanden gaande. Op 1 januari gaan we officieel over.” Legt Arnout uit. “Damen staat bekend als een innovatief en dynamisch bedrijf dat nauw met zijn klanten samenwerkt. Dit willen we zo behouden. Door de groei van de afgelopen jaren is het een logische stap om over te gaan op een divisiestructuur om zo dicht bij de verschillende markten te blijven en onze leiderspositie op het gebied van kwaliteit, digitalisering en duurzaamheid verder uit te bouwen.

Arnout Damen wordt als Chief Commercial Officer vanaf 1 januari overgenomen door Jan-Wim Dekker.

Tags: ,

Category: Offshore windparken

Reacties zijn gesloten.