Belangrijke rol Koreanen voor windpark Noordzee

| 24 november 2010
bron: ANP

Bij de aanleg van hoogspanningsnetten die op de Noordzee windmolenparken met elkaar moeten verbinden en met het vaste land gaan Koreaanse bedrijven een belangrijke rol spelen.

In Den Haag werd op 23-11 een overeenkomst gesloten. Korwind (Koreaans bedrijf) heeft een minderheidsbelang in Typhoon Offshore welke helpt bij de aanleg van windparken in de Noordzee. Ten Noorden van Schiermonnikoog worden twee windmolenparken gebouwd die groot genoeg worden om 660.000 huishoudens van stroom te voorzien.

Typhoon heeft hierin een belang van 30 %. Volgens Dennis Lange, medeoprichter van Typhoon, zullen er de komende jaren zoveel windparken gebouwd worden, dat de Europese industrie niet aan alle vraag kan voldoen. Typhoon wil binnen tien jaar vijf tot tien offshorewindparken realiseren. Volgens Lange komt via de nieuwe Koreaanse aandeelhouder meer werkkapitaal ter beschikking. De topvrouw van Korwind, Hee Jin Eun, zegt dat het bedrijf via Typhoon de Koreaanse toeleveranciers toegang wil bieden tot de groeiende groene industrie in Europa.

Category: Offshore windparken, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.