Boskalis neemt deel aan Elanora Offshore consortium voor ontwikkeling 5 GW offshore windproject in Australië

| 24 augustus 2023

Begin deze week werd het Elanora Offshore consortium aangekondigd. In dit consortium willen de Nederlandse aannemer Boskalis, KIMAenergy, energiebedrijf EnergyAustralia, respect energy en Polpo Investments Ltd een offshore windproject van 5 GW in Australië ontwikkelen.

Het doelgerichte consortium wil een van de eerste offshore windparken in Australië bouwen. De partners willen een offshore windproject van 5 GW ontwikkelen voor de kust van Victoria, binnen het eerste verklaarde offshore windgebied van Australië in Gippsland.

Elanora Offshore brengt wereldwijd gerenommeerde bedrijven samen met een bewezen staat van dienst in het ontwikkelen en opleveren van offshore wind- en energie-infrastructuurprojecten in Australië, Europa en Azië. Het project wordt vanuit Victoria geleid door een ervaren managementteam en maakt gebruik van een uitgebreid netwerk van meer dan 50 wereldwijde en lokale specialisten.

Volgens de projectwebsite biedt de locatie goede omstandigheden, met sterke wind, ondiep water en geen visuele impact. Het windpark zal in twee fasen worden ontwikkeld, waarbij de eerste fase in 2032 operationeel zal zijn en de tweede fase eind 2034 voltooid. Zodra het project volledig operationeel is, zal het jaarlijks meer dan 20 TWh energie leveren aan Victoria. Dit komt overeen met 40% van de huidige energiebehoefte van Victoria. Het project zal meer dan 3000 directe banen creëren tijdens de bouw en 320 directe banen tijdens de exploitatie.

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.