CORROSION introduceert nieuw ICCP-anodeontwerp voor XX(X)L-funderingen

| 24 april 2023
De Nederlandse anticorrosie- en antifouling specialist CORROSION introduceert een nieuw Impressed Current Cathodic Protection (ICCP)-anodeontwerp voor XX(X)L-funderingen.

Met deze innovatie speelt CORROSION in op de ontwikkelingen in de markt, de steeds zwaardere weersomstandigheden en de noodzaak om steeds grotere funderingen, ook wel bekend als de XX(X)L monopiles, op een milieuvriendelijke manier te beschermen.

De nieuw ontworpen duurzame ICCP-anode blijkt wereldwijd al zeer effectief op offshore turbinefunderingen. CORROSION’s nieuwe ‘slim fit’-anodeontwerp levert dezelfde kwaliteit en betrouwbaarheid als het huidige ICCP-systeem, maar is efficiënter, veelzijdiger en toekomstbestendiger.

“De lancering van ons nieuwe ICCP-anodeontwerp betekent een enorme stap voorwaarts in efficiëntie”, zegt Niels Ros, Manager Offshore Wind bij CORROSION. “De anodekop is krachtiger en kan daardoor meer stroom ‘indrukken’. Dit maakt het mogelijk om de grootste monopiles te beschermen en de hoeveelheid coating op monopiles terug te brengen tot helemaal geen coating.”

“Daarnaast biedt dit ontwerp een unieke en nieuwe installatiemogelijkheid. Naast montage op een TP en bootsteiger kan deze anode ook op de fundering zelf worden geïnstalleerd. Dat leidt tot grote besparingen in tijd en geld.”

Het nieuwe anodeontwerp wordt voor het eerst gepresenteerd op de beurs Wind Europe in Kopenhagen, stand C1-C36.

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.