DEME Offshore en Penta-Ocean willen samen windparken bouwen in Japan

| 24 maart 2020

© DEME

Het Belgische DEME Offshore heeft een intentie overeenkomst (MOU) getekend met de Japanse maritieme aannemer Penta-Ocean Construction Co., Ltd. om een samenwerking aan te gaan voor het bouwen van windparken in Japan.

De Japanse overheid stimuleert de ontwikkeling van windparken op zee. Het bouwen van windparken in Japan biedt echter verschillende uitdagingen. Dit heeft te maken met de verschillen in de bodemgesteldheid (gemengde zand- en rotsachtige en soms zachte grond), de kans op bomcyclonen en tyfoons en met seismische krachten.

Penta-Ocean bestaat al 124 jaar in Japan en is een van de grootste bouwbedrijven daar. Het is eigenaar van het offshore installatieschip, de CP-8001. Dit schip, de eerste in Japan, heeft een 800t kraan. Penta-Ocean is tevens bezig met een tweede schip, ditmaal met een 1.600t kraan.

Op het gebied van windenergie heeft Penta-Ocean al ervaring opgebouwd in het ontwerpen, bouwen en verwijderen van een demonstratie project in Fukuoka Prefecture.

Door de krachten te bundelen verwachten DEME Offshore en Penta-Ocean veilige en efficiënte bouwmethodes te ontwikkelen. Als een eerste stap gaan de twee partijen vergaande technologieën, specifiek voor de Japanse markt, ontwikkelen en introduceren.

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.