Dura Vermeer gebruikt hybride aggregaat tijdens bouw Windpark Zeewolde

| 24 februari 2020

©Dura Vermeer

Dura Vermeer heeft op het terrein van Windpark Zeewolde een hybride aggregaat geplaatst dat op batterijen draait en via zonnepanelen wordt opgeladen. Het apparaat is een milieuvriendelijk en geluidsarme variant op het dieselaggregaat dat normaal wordt gebruikt als tijdelijke (mobiele) stroomvoorziening tijdens bouwactiviteiten.

Het aggregaat is ontwikkeld door VDL Energy Systems uit Hengelo. Het hee

ft voldoende peakvermogen en kan zodoende genoeg vermogen leveren voor de apparatuur die gebruikt wordt op de bouwplaats. Bij een overschot aan zonne-energie zullen de batterijen geladen worden. Overtollige energie kan terug te leveren aan het net. Daarnaast kan het apparaat, bijvoorbeeld ’s nachts, worden geladen met reguliere bouwstroom.

Minder hinder
Het hybride aggregaat “draait” alleen wanneer de batterijen moeten worden bijgeladen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een remote start-stop-systeem. Hierdoor wordt niet alleen brandstof bespaard, ook het geluid neemt aanzienlijk af, wat minder hinder geeft.

Monitoring
Het aggregaat kan online worden gemonitord omdat het is voorzien van een gsm-modem, gps en geo-fencing. Hierdoor is er te allen tijde inzage in het actuele en historische verbruik. Het aggregaat kan worden verplaatst met een vorkheftruck en is voorzien van een hijshaak.

Dura Vermeer kondigde in april 2019 aan dat het samen met GMB het inkoopcontract van wegen, kabels en funderingen voor Windpark Zeewolde is gegund. In dit windpark worden 220 windturbines vervangen door 91 moderne windturbines. Bron: Dura Vermeer

Tags: , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.