ENGIE en EDPR gaan samenwerken in offshore wind

| 24 januari 2020

WindFloat Atlantic © MHI Vestas Offshore Wind

Energiebedrijven ENGIE en EDP Renewables, een dochteronderneming van Energias de Portugal (EDP), gaan een 50/50 joint-venture (JV) opzetten dat zich zal specialiseren op het gebied van drijvende en vaste offshore windparken wereldwijd. De twee partijen sloten in mei 2019 al een Memorandum of Understanding (MoU) af voor deze samenwerking.

Onder het contract brengen ENGIE en EDPR hun bestaande en opgelijnde offshore wind projecten en expertise samen in de nieuwe entiteit. Het gaat hier om ongeveer 1,5 GW aan projectcapaciteit in aanbouw en 3,7 GW aan projectcapaciteit in ontwikkeling. De projecten in aanbouw zijn Moray East (950 MW), Wind Float Atlantic (25 MW) en SeaMade (487 MW). Geplande projecten zijn Moray West (800-950 MW), Tréport & Noirmoutier (992 MW), Leucate (30 MW), Mayflower (1,336 MW of each 804 MW with tariff awarded) en B&C Wind (400 MW).

Onder de nieuwe JV willen de bedrijven 5 tot 7 GW aan offshore wind installeren en in de pipeline hebben. De JV gaat zich voornamelijk richten op de Europese, Amerikaanse en delen van de Aziatische markten. Zo meldt ENGIE.

Het contract is nog onder voorbehoud van bepaalde opgenomen voorwaarden zoals de officiële goedkeuring door de Europese Commissie. Bij een positieve uitkomst verwachten de partijen dat de nieuwe samenwerking al in het eerste kwartaal van dit jaar in werking treedt. Bron: Engie

 

Tags: , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Offshore Windparken, Wereldwijd, Windparken

Reacties zijn gesloten.