epoMAT repareert rotorbladen windturbines in de lucht

| 24 augustus 2015

Wilt u uw rotorbladen laten inspecteren? Denkt u blikseminslag te hebben in één van uw rotorbladen? Dan kan epoMAT uit Leeuwarden wat voor u betekenen. Windenergie-Nieuws zag afgelopen week in Easterlittens (dorpje ten Westen van Leeuwarden) een Vestas windturbine die vorig jaar schade had op gelopen aan de rotorbladen en hierdoor minder stroom opwekte.

Het was voor de eigenaar een raadsel wat de oorzaak was. Na grondige inspectie van epoMAT-specialist Mathieu Colon aan de rotorbladen ontdekte men een forse schade. In samenwerking met Green Energy Services en Rope Access Noord klommen de mannen afgelopen vrijdag op een veilige en prijsgunstige manier omhoog, gingen de turbine in en voerden daar ter plekke de reparatie en andere werkzaamheden uit.

Op 5-6 september is epoMAT aanwezig tijdens de Havendagen in Delfzijl om trainingen voor de windindustrie (training Inspectie en Reparatie van Rotorbladen) te demonstreren. Zie voor meer info http://mytec-professionals.nl/of www.epomat.com

DSC_0312

epoMAT-specialist Mathieu Colon hangt aan een rotorblad om de schade a.g.v. blikseminslag aan het rotorblad te herstellen.

DSC_0321

De eigenaar van de windturbine is blij dat de oorzaak van het stroomverlies is ontdekt en dat de schade aan het rotorblad gelijk hersteld kan worden.

DSC_0322

De schade is goed te zien.

DSC_0326

In samenwerking met epoMAT, Green Energy Services en Rope Access Noord wordt de windturbine geïnspecteerd en de schade gerepareerd.

 

 

 

 

Tags: , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.