Grootste reeks PPA’s afgesloten voor duurzaam energieproject in VK

| 24 november 2020

SSE Renewables en Equinor hebben vandaag aangekondigd dat 15-jarige afname Power Purchase Agreements (PPA’s) zijn ondertekend voor de eerste twee fasen van het 3,6 GW offshore windpark Dogger Bank. Samen vertegenwoordigen ze de grootste reeks PPA’s die tot nu toe is voltooid in een aanbestedingsproces voor een hernieuwbare energieproject op de Britse energiemarkt.

SSE Renewables en Equinor ontwikkelen samen het offshore windpark voor de noordoostkust van Engeland in 3 fases van 1,2 GW. Voor Dogger Bank A en B, met een gezamenlijk vermogen van 2,4 GW, zijn recentelijk de belangrijkste aannemers en leveranciers bekend gemaakt. Vandaag zijn ook de winnende bieders voor de energie afnamecontracten bekend gemaakt.

Ørsted (40%) & Shell (20%)
De PPA’s zijn afgesloten met Ørsted (aandeel van 40%) en Shell Energy Europe Limited (aandeel van 20%). De ontwikkelaars nemen zelf ook energie af via sponsorproducenten Danske Commodities (aandeel van 20%) namens Equinor en SSE Energy Supply Limited (20% aandeel) namens SSE Renewables.

Ørsted zal hierbij de handels- en balanceringsverantwoordelijkheid hebben voor 960 MW, terwijl Shell Energy Europe, SSE Energy Supply en Danske Commodities elk verantwoordelijk zullen zijn voor 480 MW.

De overeenkomsten zijn onderworpen aan Financial Close op Dogger Bank A en Dogger Bank B, die binnenkort wordt verwacht.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.