GS wil geen windpark bij Assen

| 24 april 2009
bron: Dagblad van het Noorden

Drenthe heeft nog steeds maar 1 windmolen maar gedeputeerde Haarsma blijft ze lelijk vinden en trekt nu ten strijde tegen een plan langs de snelweg A 28 bij Assen.

Volgens het Dagblad van het Noorden vindt Haarsma “het onbespreekbaar voor de provincie”. “Assen is de poort van het stedelijk netwerk Assen-Groningen. Wij praten in dit geval over een locatie waarvan wij als provincie zeggen dat je daar het landschap maximaal moet beleven. Die beleving moet je niet belasten met de aanwezigheid van acht molens”, reageert Haarsma.

Gisteren presenteerde de Asser wethouder Alex Langius (ChristenUnie) plannen voor de bouw van een windmolenpark als onderdeel van het nieuwe gemeentelijke energie- en klimaatbeleid. Hij toonde zich bij die gelegenheid bewust van het provinciale standpunt, maar kondigde ook aan de confrontatie met de provincie aan te willen gaan.

Hoopgevend waren de reacties van acht lezers die zonder uitzondering het standpunt van GS veroordelen:

Die lui van de provincie zijn gek. “dat je daar het landschap maximaal moet beleven”. Ze bedoelen die mooie M van de Mac, de lelijke gebouwen waar bedrijven in zitten en de A-28 ?

——-

Gewoon negeren die lui van de provincie. Gewoon negeren.

——-

Probeert Anneke Haarsma in deze tijd nog iemand te evenaren die DE metafoor is voor een malloot, omdat hij op een ezel ten strijde trok tegen windmolens: Don Quichotte ?

——–

Ho, Ho, mevrouw Haarsma. Assen is de groene stad van Drenthe en……..windmolens zijn heel erg groen wist u dat? U zou het juist luid moeten toejuichen. Groen in alle opzichten, “Da’s nou Drenthe” toch?

——–

De stelling van gedeputeerde Haarsma bewijst maar weer eens dat provincies in dit land absoluut overbodig zijn.

——–

Echt iets voor de PVDA. Liever een kerncentrale op de heide?

——–

Kijk net over de grens, aan de A31 ten noorden van Bunde. Een prachtig park met windmolens, en de Duitsers zijn er trots op, zonder dat het het landschap aantast. Voor Denen, Noren, Zweden, Finnen en andere is dit ook een poort, naar het vlakke land van Noord Nederland. Niks ontsierend, en goed nagedacht.
Haarsma denkt waarschijnlijk dat we hier nog stroom kunnen opwekken uit de luttele schapenkeutels die we op de stukjes heide vinden.

Category: Bedrijven, Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.