Mainstream en Aker Offshore Wind vormen samen vooraanstaande onderneming in offshore wind

| 24 juli 2022

Britse regering geeft groen licht voor 8GW aan offshore windprojectenDe aandeelhouders van Mainstream Renewable Power (‘Mainstream’) en Aker Offshore Wind hebben onlangs besloten om de twee ondernemingen samen te voegen met het doel een vooraanstaande onderneming te vormen met een projectportfolio van 27 GW op het gebied van zonne-energie, onshore windenergie en offshore windenergie met vaste en drijvende fundamenten.

Aker Horizons, onderdeel van de Aker Group, heeft een overeenkomst gesloten met Aker Mainstream Renewables, een holdingmaatschappij die mede in handen is van Aker Horizons (54,4%), Mitsui & Co, Ltd. (27,5%) en Ierse minderheidsaandeelhouders, om Aker Offshore Wind in de Mainstream-groep te integreren. Aker Offshore Wind is een volledige dochteronderneming van Aker Horizons.

Het aan de beurs van Oslo genoteerde bedrijf Aker Horizons is een holding van ondernemingen voor de opwekking van duurzame energie, productie van waterstof en CO2 opslag. Het hoofdkantoor van Aker Horizons is in de Noorse plaats Fornebu. De focus van Aker Offshore Wind ligt op offshore windenergie met drijvende fundamenten. Het actuele ontwikkelportfolio betreft projecten in Azië, Noord-Amerika en Europa. Mainstream is een wereldwijd opererende, zuiver op duurzame energie gericht bedrijf in zonne-energie en onshore- en offshore windenergie.

De samenvoeging brengt de complementaire capaciteiten van Mainstream en Aker Offshore Wind samen en moet leiden tot schaalvergroting en verbeterde toegang tot financiering.

De offshore business van Mainstream zal bestaande projectmogelijkheden voor vaste en drijvende windenergie blijven ontwikkelen in markten zoals Noorwegen, Zweden, Japan, Zuid-Korea, Vietnam, Ierland, het VK en de VS, en zal tegelijk opportuniteiten in nieuwe markten blijven onderzoeken.

Op 15 juli 2022 heeft Aker Mainstream Renewables een buitengewone algemene vergadering gehouden om de transactie goed te keuren. Verwacht wordt dat de transactie in augustus 2022 wordt afgerond. Na de samenvoeging zal het aandeel van Aker Horizons in Mainstream naar 58,6% bedragen.
Bron: Mainstream

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.