MHI/Vestas voorkeursleverancier voor Schots offshore windpark Seagreen

| 24 oktober 2019

Het Schotse energiebedrijf Scottish and Southern Energy (SSE) heeft MHI Vestas als voorkeursleverancier voor het Seagreen offshore windpark geselecteerd.

SSE heeft in 2014 de ontwikkelvergunnuning ontvangen voor het windpark. Seagreen maakt deel uit van de Firth of Forth offshore ontwikkelzone van het Round 3 offshore ontwikkelprogramma van het Verenigd Koninkrijk.

De lokatie van Seagreen is in de Schotse Noordzee in de Outer Firth of Forth ca. 27 km uit de kust van de plaats Montrose.  Gepland zijn maximaal 114 windturbines. Het vermogen van het windpark is geraamd op 1075 MW. Verwacht wordt een opbrengst van 5 TWh (4.650 vollasturen). SSE verwacht in 2020 de investeringsbeslissing voor de bouw te nemen.

Op 5, 6 en 7 november houdt SSE in Inverness, Aberdeen en Dundee een ‘Meet the Buyer’ event waar de keten van Schotse toeleveranciers de ontwikkelaar en de voornaamste contractors van het project kunnen ontmoeten, waaronder ook MHI Vestas, om de mogelijkheden te bekijken. Bron: Seagreenwindenergy.com

Tags: , , , ,

Category: Offshore Windparken, Wereldwijd, Wereldwijd Windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.