Mingyang Smart Energy presenteert 2 nieuwe windturbines waaronder 22MW offshore windturbine

| 24 oktober 2023

Tijdens de China Wind Power 2023 beurs deze week, presenteerde de Chinese windturbinefabrikant Mingyang Smart Energy twee nieuwe windturbinemodellen: de MySE 11-233 onshore windturbine en de MySE 22MW offshore windturbine.

© Mingyang Smart Energy

‘S werelds krachtigste offshore windturbine

De MySE 22MW is volgens Mingyang SE ’s werelds krachtigste offshore windturbine met een 310m+ rotor, op maat gemaakt voor regio’s met veel wind en een gemiddelde windsnelheid van 8,5 m/s – 10 m/s. Het model zal tyfoonbestendig, intelligent en geschikt zijn voor zowel vaste bodem als drijvende toepassingen. De koolstofvezel bladen moeten zorgen voor een optimale balans tussen sterkte, gewicht en corrosiebestendigheid. De ontwikkeling staat gepland tussen 2024 en 2025.

Eerder dit jaar, in juli, kondigde Mingyang SE nog aan dat hun 16 MW model offshore windturbine operationeel is. Dit is op dit moment de meest krachtige operationele offshore windturbine.

11 MW onshore windturbine

De MySE 11-233 is een van de grootste onshore windturbines ter wereld, op maat gemaakt voor de uitdagende omstandigheden van woestijn- en Gobi-gebieden. Met rotordiameters van 233 tot 243 meter en masthoogtes van 130 tot 200 meter kan deze turbine op één dag op volle capaciteit genoeg elektriciteit opwekken om een maand lang in de behoeften van het equivalent van ongeveer 1300 huishoudens te voorzien, aldus Mingyang SE.

De MySe 11-233 integreert geavanceerde technologie voor thermisch beheer, onderhoudsvrije zandfilters en netvriendelijke functies, waardoor hij geschikt is voor gebieden met een zwakke energie-infrastructuur. Het ontwerp van de droge verbindingsmast zorgt voor een snelle bouw, uitstekende productkwaliteit en kosteneffectiviteit. Het model is nu in productie op de basis van Mingyang in Binnen-Mongolië. Bron: Mingyang Smart Energy

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.