NWEA presenteert nieuwe voorzitter

| 24 juni 2022
NWEA presenteert nieuwe voorzitter

Jan Vos Foto: NWEA

NWEA maakte vandaag haar nieuwe voorzitter bekend. Vanaf 1 augustus vervult Jan Vos deze onafhankelijke functie. Hij neemt hiermee het stokje over van Hans Timmer die per 1 juli na zeven jaar afscheid nam van deze functie.

Vanmorgen is Jan Vos gepresenteerd in een speciale Algemene Ledenvergadering. De onafhankelijk voorzitter is het boegbeeld van de vereniging en daarmee van de windsector. Jan Vos neemt het stokje over middenin de gigantische transitie van de energiesector.

“De versnelling is enorm. Over 7,5 jaar is ruim 60% van de Nederlandse elektriciteit al afkomstig van windenergie. De actuele situatie vraagt echter nog meer inspanningen. De heropening van de Nederlandse kolencentrales door de oorlog in de Oekraïne en een grotendeels gesloten Groningenveld is een noodgreep. Het betekent dat we samen het hoofd moeten bieden aan een grote uitdaging. Het betekent ook dat we sneller moeten werken aan oplossingen die resultaat opleveren. We doen veel, maar niet genoeg. Het kabinet moet wederom de mouwen opstropen en moeilijke beslissingen nemen. Onze leden staan klaar om hun bijdrage te leveren.”

Over Jan Vos

Jan Vos (50) studeerde internationale geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en maakte carrière als ondernemer en politicus. Terugkerende onderwerpen in zijn bedrijven of functies zijn internationale economie, ICT en investeringsbeleid. Als Tweede Kamerlid had hij het onderwerp Klimaat & Energie onder zijn hoede; de sector en de problematiek zijn hem dus goed bekend. Ook na zijn Kamerlidmaatschap mengt hij zich regelmatig in het publieke debat, zo plaatste hij recentelijk een opiniestuk in Financieel Dagblad over het versneld stoppen met gas uit Rusland.

Eerste column

Vooruitlopend op zijn start publiceerde NWEA vandaag al een eerste column op haar website. Daarin pleit hij voor een spoedwet Wind in Nederland met vergaande bevoegdheden voor de Rijksoverheid. Bron: NWEA

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.