Omwoners krijgen mogelijkheid te investeren in Windpark Zeewolde

| 24 juli 2019

Inwoners van de omliggende dorpen van Windpark Zeewolde krijgen de mogelijkheid te investeren in het windpark. Windpark Zeewolde B.V. gaat rond het einde van de bouw (eind 2021) obligatieleningen uitgeven.

In totaal wordt er ongeveer 12 miljoen euro aan obligatieleningen uitgegeven. De rente zal waarschijnlijk 6% zijn. De lening is een langjarige lening en de inleg per deelnemer is minimaal 500 euro.

Algemeen directeur Sjoerd Sieburgh Sjoerdsma: “Het draagvlak van de omgeving voor het project is daarbij altijd heel belangrijk geweest. Daarom kunnen bewoners die buiten het park wonen rond het einde van de bouw van het windpark meedoen met een obligatielening.”

Inwoners van Zeewolde, Almere en de participanten van de duurzame energiecoöperatie de Nieuwe Molenaars krijgen voorrang bij de inschrijving. Inwoners van de omringende gebieden met postcodes 12, 37 (west), 38 (zuid), en 82 (west) kunnen ook inschrijven. Aan inwoners van deze postcodes worden alleen obligaties toegewezen indien geen 12 miljoen euro is opgehaald door de inwoners van Zeewolde en Almere. De bewoners kunnen nu alvast interesse aangeven in de obligaties via ikdoemee@wpzbv.nl.

Windpark Zeewolde is een initiatief van de boeren, windmoleneigenaren en bewoners van het buitengebied van Zeewolde. In totaal komen er 83 Enercon windturbines in het park te staan. De bouw van het windpark staat gepland voor oktober. Begin juni is de eerste oude windturbine afgebroken. Afbeelding: Windparkzeewolde.nl

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie, Windparken

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.