Ørsted en PGE kiezen Siemens Gamesa windturbines voor Pools offshore windpark

| 24 april 2023

© Siemens Gamesa

Het Poolse energiebedrijf PGE (Polska Grupa Energetyczna) en het Deense energiebedrijf Ørsted hebben Siemens Gamesa gekozen als windturbineleverancier voor het Baltica 2 offshore windpark, het grootste windenergieproject van Polen.

Siemens Gamesa heeft een order ontvangen voor levering van 107 offshore windturbines met 14 MW vermogen, in totaal 1.498 MW. Naast de levering van de windturbines maakt ook onderhoud en service voor vijf jaar deel uit van de order.

Ørsted en PGE hebben voor de realisatie van Baltica 2 een 50/50 joint venture opgericht. De locatie is uit de kust van de plaatsten Leba en Ustka in de Poolse Oostzee. De kortste afstand van een windturbine naar de kust is 25 km. Gemiddeld is de afstand van het windpark naar de kust 40 km.

In een 2e fase zal in de directe omgeving van Baltica 2 het windpark Baltica 3 met 1.000 MW vermogen gerealiseerd worden. Ook voor Baltica 3 hebben Ørsted en PGE een 50/50 joint venture opgezet. Voor beide windparkprojecten werd door het Polish Energy Regulatory Office (ERO) een Contract for Difference (CfD) verstrekt met een uitoefenprijs van afgerond 69 Euro/MWh.

Financial Close voor Baltica 2 wordt verwacht in de loop van 2024. Het windpark zal in 2027 volledig operationeel zijn.

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windenergie

Reacties zijn gesloten.