Predicaat Koninklijk voor Van Oord

| 24 november 2018

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft Van Oord onderscheiden met het predicaat Koninklijk. Dit gebeurde gisteren in het bijzijn van ruim 450 relaties tijdens een internationaal symposium waar het 150-jarig jubileum gevierd werd in de Laurenskerk in Rotterdam.

CEO Pieter van Oord nam daar de oorkonde in ontvangst uit handen van Jaap Smit, commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland. Pieter van Oord: ‘Het is een voorrecht om het predicaat Koninklijk te mogen voeren. Het is een bekroning op het honderdvijftig jaar ondernemerschap, durf en doorzettingsvermogen van mijn voorgangers en alle medewerkers nu.’

Jaap Smit, commissaris van de Koning: ‘Rotterdam is trots, Zuid-Holland is trots en Nederland is trots. Van Oord gaat als Koninklijke onderneming een hopelijk fraaie toekomst tegemoet.’ In 1868 startte grondlegger Govert van Oord als zelfstandig ondernemer. In 150 jaar is Van Oord uitgegroeid tot een internationale aannemer op het gebied van baggeren, olie & gas infrastructuur en offshore wind. Diverse overnames en fusies hebben ervoor gezorgd dat de onderneming deze groei kon doormaken. Inmiddels is de vijfde generatie van de familie Van Oord werkzaam bij het bedrijf.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.