Productie componenten Borssele 1&2 op volle gang

| 24 oktober 2019

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de productie van de componenten voor het 752 MW offshore windpark Borssele 1 & 2 dat uit de kust van Vlissingen komt te liggen. Windparkeigenaar Ørsted verwacht midden december met de installatie van de eerste funderingen te beginnen.

De funderingen worden bij Sif, Bladt Industries en EEW (OSB en SPC) geproduceerd. Sif is verantwoordelijk voor de productie van 47 monopiles. Bij Sif in Roermond wordt het staal gewalst. Deze worden per schip naar Sif’s locatie op de Maasvlakte 2 vervoerd. Daar worden ze vervolgens op juiste lengte gelast. De monopiles zijn tussen de 75 en 85 m lang en hebben een gemiddeld gewicht van bijna 1000 ton en een diameter van 8,3 m. EEW SPC is verantwoordelijk voor de andere helft van de monopiles.

Het Deense Bladt Industries vervaardigt 59 transitiestukken. Deze zijn 26 m hoog en hebben een diameter van 6,5 m. EEW Offshore Structures Britain in Teesside, Verenigd Koninkrijk, vervaardigt de overige 35 transitiestukken.

Alle componenten worden naar Sif op de Maasvlakte 2 vervoerd. Hier worden de funderingen samengesteld en opgepikt door het installatieschip dat deze naar de bouwsite van het windpark transporteert en vervolgens installeert. GeoSea (onderdeel van DEME Group) is hiervoor door Ørsted gecontracteerd.

Borssele 1 & 2 gaat bestaan uit 94 turbines van 8 MW. Deze worden geleverd door Siemens Gamesa. Voor de turbinebouwer is het de eerste keer dat het nieuwe 8MW platform op grote schaal gebruikt gaat worden. Bron: Ørsted

 

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Offshore Windparken, Onshore windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.