’s Werelds eerste drijvende windmolenpark levert elektriciteit aan Schotse woningen

| 24 oktober 2017
Veel bedrijven richten zich op zonne-energie. Zo stort Elon Musk zich op de zonneceldakpannen en is Dubai druk bezig met ’s werelds grootste zonnepark te bouwen. Maar de zon is niet de enige duurzame energiebron; we hebben ook nog de wind. Ons kikkerlandje staat bekend om de windmolens en we hebben inmiddels maar liefst vier offshore windturbineparken in de Noordzee.

Maar ook Schotland heeft haar vizier gericht op windenergie en liet een groot windmolenpark voor de kust bouwen. En extra bijzonder aan dit park is dat de windturbines niet vaststaan, maar drijven. Voor het eerst hebben deze windmolens nu stroom geleverd.

De windturbines van Hywind farm, zoals het park heet, drijven zo’n 25 kilometer voor de kust van Aberdeenshire. Hywind farm is door het Noorse gas- en oliebedrijf Statoil gefinancierd en bestaat uit vijf windturbines (elk 253 meter hoog) die samen een vermogen hebben van 30 megawatt. Daarmee kan stroom worden geleverd aan ongeveer 20.000 woningen.

Dit is misschien niet veel vergeleken met het grootste offshore windmolenpark London Array – dat bestaat uit 175 windmolens en een vermogen van 630 megawatt heeft – maar Hywind farm heeft wel een heel groot voordeel: de turbines drijven.

Lees origineel artikel.

Bron: Kijk Magazine

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd, Wereldwijd Windparken

Reacties zijn gesloten.