Siemens Gamesa lanceert RecyclableBlade voor onshore wind

| 24 september 2022

© Siemens Gamesa

Na eerder de RecyclableBlade voor offshore windtoepassing te hebben aangekondigd en geimplementeerd, biedt windturbineleverancier Siemens Gamesa een vergelijkbare oplossing nu ook voor toepassing bij onshore windprojecten.

In september 2021 introduceerde Siemens Gamesa de RecyclableBlade voor offshore gebruik. Het RecyclableBlade-terugwinningsproces maakt gebruik van een milde zure oplossing om de materialen aan het einde van de levensduur van de windturbine te scheiden. Deze materialen kunnen vervolgens worden gerecycled voor gebruik in andere industriële toepassingen zoals de bouw, consumptiegoederen of de auto-industrie.

In juli 2022 werd deze op het Kaskasi-project van RWE in Duitsland toegepast. Het concept is verder ontwikkeld door Siemens Gamesa en partners waardoor deze nu volledig compatibel is met de product- en procesvereisten voor onshore bladen.

Siemens Gamesa wil tegen uiterlijk 2040 volledig recyclebare windturbines leveren. De windturbineleverancier heeft niet alleen het eerste volledig recyclebare blad ter wereld ontwikkeld, maar werkt ook samen met WindEurope en andere grote spelers uit de sector om een Europees verbod op het storten van bladen in te voeren.

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.