TILLEN viert 15 jaar maatwerkoplossingen voor de maritieme en offshore sector

| 24 november 2022

 

Het Nederlandse bedrijf TILLEN vierde dit jaar zijn 15-jarig bestaan. Met zijn praktische benadering, persoonlijke aanpak en maatwerkoplossingen heeft het engineering bedrijf een imposante track record opgebouwd in de maritieme en offshore sector en daarbuiten. Het bedrijf blijft ondertussen innoveren en lanceerde onlangs de T-trove – een online database voor producten die regelmatig om onderhoud en inspecties vragen.

Het in De Meern gevestigde bedrijf is specialist op het gebied van mechanische en structurele engineering. Naast het leveren van maatwerkoplossingen voor het hanteren van zware en moeilijk te hanteren lasten, is TILLEN ook specialist in het ontwerpen en leveren van gespecialiseerde apparatuur, ondersteunende constructies en handling equipment voor verschillende markten.

Daarbij variëren de activiteiten van concept ontwerp, advies en verificatie voor derden, tot volledige projectrealisatie, de zogenoemde ‘Sketch to Site’ benadering. Voor dit laatste werkt TILLEN met een aantal vertrouwde partners.

Zo was TILLEN betrokken bij de pre-engineering, conceptdefinitie en ontwikkeling van productietekeningen voor verschillende walk-to-work-systemen, en in een enkel geval bij het verbeteringsproces. Daarnaast heeft het bedrijf het ontwerp verzorgd van een Hub Rotating Tool, voor onder andere Windwise, dat een efficiëntere en veiligere installatie van windturbine hubs en bladen mogelijk maakt en ontwierp het maatwerk piling templates, kabelhaspel trolleys en hijsbalken.

Tillen leverde input voor verschillende walk-to-work systemen

T-trove: up-to-date status van apparatuur

Naast maatwerk engineering oplossingen heeft TILLEN ook een digitale oplossing ontwikkeld dat een efficiënt gebruik en inspectie van allerhande gereedschappen en hijsconstructies mogelijk maakt. T-trove is een online database voor producten/apparatuur die regelmatig onderhoud en/of inspecties vereisen. Deze op abonnement basis beschikbare oplossing bestaat uit het taggen van apparatuur met een unieke QR-code dat toegang biedt tot een online portal dat overal toegankelijk is. De portal biedt niet alleen ruimte voor benodigde documenten als handleidingen, maar ook een overzicht van afgeronde en geplande inspecties en bijhorende waarnemingen voor elk apparatuur.

Informatie die essentieel is voor een veilig gebruik, zoals de handleiding, is voor iedereen beschikbaar gemaakt. Een abonnement is hiervoor niet nodig.

Informatie kan op elk moment eenvoudig bijgewerkt worden waardoor altijd de meest actuele informatie over het apparatuur beschikbaar is. Bij inspecties kunnen waarnemingen meteen verwerkt worden. Dit biedt met name voordelen bij offshore inspecties. T-trove kan toegepast worden bij nieuwe apparatuur maar ook bij bestaande apparatuur.

Tillen introduceerde de oplossing voor het eerst op de WindEnergy Hamburg beurs afgelopen september. Voor wie meer wil weten over deze oplossing of de andere diensten van Tillen: volgende week dinsdag en woensdag zijn representanten van TILLEN ook aanwezig op het Offshore Energy Exhibition & Conference evenement in de RAI, Amsterdam en organiseert het bedrijf op die dinsdagavond een borrel met andere partners. Begin volgend jaar zal het bedrijf aanwezig zijn op het Floating Wind Solutions 2023 evenement in Houston, VS.

Interview in Windpowernl magazine

Dit jaar viert TILLEN zijn 15 -jarig bestaan. Een periode waarin het van een klein team is uitgegroeid tot volwassen bedrijf met ambities die over de grens reiken. Binnenkort richt het bedrijf zelfs een  agentschap op in De Verenigde Staten. In de april 2023-editie van Windpowernl magazine, waarin het onderwerp Human Capital centraal staat, lees je meer over hoe dit bedrijf deze succesvolle groei samen met zijn personeel heeft weten te bereiken.

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.