Van Oord tekent contract voor installatie Britse offshore windpark Burbo Bank Extension

| 24 juni 2015

Van Oord heeft een contract getekend met het Deense DONG Energy AS voor de installatie van de funderingen voor het Britse offshore windpark Burbo Bank Extension. Van Oord installeert de 32 monopiles en transitiestukken voor het project.

Daarnaast levert Van Oord de steenbescherming en brengt deze aan, en zorgt voor de logistiek tussen de Duitse, Deense en Britse havens waar de funderingen vandaan komen, en het windpark Burbo Bank Extension. De installatiewerkzaamheden zullen in de zomer van 2016 plaatsvinden.
Het windpark Burbo Bank Extension ligt 8 km voor de Britse kust in Liverpool Bay. De 32 Vestas windturbines van elk 8 MW zullen uiteindelijk een vermogen leveren van in totaal 256 MW. DONG Energy’s Senior Project Director, Klaus Skoust Moller, zegt: ‘Burbo Bank Extension is een geweldig project met de mogelijkheid om meer dan 180.000 Britse huishoudens te voorzien van energie en het is fantastisch om dit contract voor de installatie van de funderingen te sluiten met Van Oord.

Dit is het laatste belangrijke contract, hetgeen aangeeft dat de voorbereidingen op schema zijn. De offshore-werkzaamheden zullen naar verwachting in 2016 beginnen en Van Oord speelt hierbij een belangrijke rol.’
Voor het installeren van de funderingen van het windpark Burbo Bank Extension zal Van Oord het hefschip Svanen inzetten. Voor de installatie worden de monopiles drijvend naar de Svanen op de installatielocatie gebracht. Deze zogenaamde ‘feeder-methode’ is de afgelopen jaren steeds verder geoptimaliseerd, wat heeft geleid tot zeer efficiënte installatiecycli.

De Svanen heeft op deze manier op succesvolle wijze al bijna 500 funderingen voor offshore-windturbines geïnstalleerd. Dit project past uitstekend binnen de strategie van Van Oord om innovatieve en duurzame oplossingen aan de offshore windsector te bieden. Door het optimaliseren van de logistieke en installatieoplossingen speelt Van Oord in op de behoefte om de kosten in de duurzame energiesector terug te dringen, zodat de ontwikkeling van offshore windenergie volop de ruimte krijgt.

svanen

Voor het installeren van de funderingen van het windpark Burbo Bank Extension zal Van Oord het hefschip Svanen inzetten.

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.