Vattenfall en Air Liquide tekenen PPA voor 115 MW van Hollandse Kust Zuid

| 24 oktober 2023

Vattenfall heeft een Power Purchase Agreement (PPA) getekend met Air Liquide voor 115 MW aan duurzame geïnstalleerde stroomcapaciteit die wordt opgewekt door het onlangs in gebruik genomen 1,5 GW offshore windpark Hollandse Kust Zuid (HKZ) voor de Nederlandse kust.

De PPA is aangegaan voor een periode van 15 jaar en begint in 2026. Dit is de tweede PPA van deze omvang met Air Liquide, een wereldspeler op het gebied van gassen, technologieën en diensten voor de industrie en de gezondheidszorg.

Air Liquide zal de elektriciteit gebruiken om haar industriële en medische activiteiten in de regio koolstofvrij te maken en de klanten van de Groep in staat te stellen het koolstofgehalte van hun eindproducten te verlagen om een koolstofarme economie in Europa te bevorderen. De PPA brengt de totale capaciteit aan hernieuwbare energie die Air Liquide ter beschikking heeft in de Benelux op ongeveer 270 MW.

Subsidievrij offshore windpark

Hollandse Kust Zuid is het eerste subsidievrije offshore windpark ter wereld. Het ligt tussen 18 en 36 kilometer uit de Nederlandse kust, tussen Den Haag en Zandvoort. De 139 Siemens Gamesa 11MW windturbines zullen jaarlijks meer dan 6 TWh elektriciteit produceren. Bron: Vattenfall

Tags: , , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.