Vryhof overgenomen door Delmar Systems

| 24 mei 2021

Vryhof overgenomen door Delmar SystemsVryhof, bestaande uit Deep Sea Mooring en Vryhof Anchors, wordt overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Delmar Systems. Het gecombineerde bedrijf gaat verder als Delmar Systems en als Vryhof.

Delmar Systems, opgericht in 1968 en met het hoofdkantoor in Houston, Texas, is een wereldwijd opererende specialist in offshore afmeren, engineering en subsea diensten. “We zijn verheugd Vryhof te verwelkomen bij de familie Delmar. Het team van Vryhof heeft een organisatie van wereldklasse opgebouwd en we kijken ernaar uit om die traditie voort te zetten”, zegt Nick Patterson, CEO van Delmar. “Met meer dan een eeuw aan gecombineerde bedrijfservaring zullen Delmar en Vryhof ongeëvenaard personeel, uitrusting, engineering, afmeeroplossingen en uitgebreid projectmanagement bieden aan de wereldwijde offshore-energie-industrie.”

Vryhof ontwerpt en levert sleep-inbeddingsankers, afmeer installatieoplossingen zoals de STEVTENSIONER® en aanverwante afmeerapparatuur voor grotere drijvende constructies in de offshore energie-industrie, waaronder MODU’s, FSRU’s, FPSO’s, FSO’s en grootschalige windtoepassingen, evenals voor offshore civiele toepassingen. Het bedrijf heeft meer dan 10.800 ankers in gebruik. Deep Sea Mooring biedt verhuurapparatuur en -diensten voor ligplaatsen in de Noordzee, met belangrijke activiteiten in Australië en andere internationale markten.

Oplossingen voor drijvende wind

Vryhof ondersteunt al meer dan tien jaar drijvende windontwikkelaars. Het bedrijf leverde in 2009 afmeersystemen voor Statoil’s Hywind Demo 2,3 MW spar-prototype en een jaar later van Principle Power’s 2 MW half-afzinkbare prototype. Andere projecten waren het Fukushima Forward-demonstratieproject in Japan, de eerste drijvende turbine in de VS (VolturnUS), het Japanse Skwid wind-/golfproject en meer recentelijk de WindFloat Atlantic en Kincardine-projecten.

“We zijn verheugd dat we deze overeenkomst met Delmar hebben bereikt. Deze transactie past in onze strategie om kapitaalintensieve bedrijven af ​​te stoten, zodat we onze energie kunnen richten op transitie- en groeiplannen”, aldus Jan Erik Rugland, CEO van Moreld, de voormalige eigenaar van Vryhof.

“Delmar is een geweldige thuisbasis voor onze bedrijven. De combinatie van de individuele sterke punten en het complementaire aanbod van de bedrijven zal een belangrijk voordeel zijn voor onze wederzijdse en nieuwe klanten”, aldus Wolfgang Wandl, CEO van Vryhof. “Onze toegewijde professionals kijken ernaar uit om de traditie voort te zetten van het leveren van de allerbeste service en kwaliteit die hebben geleid tot ons wereldwijde succes. Samen zullen we dezelfde doelstellingen en ambities nastreven om een ​​collectief gevoel van trots te creëren op een succesvol Delmar Systems en Vryhof.”

Tags: , , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd, Windenergie

Reacties zijn gesloten.