Windpark Fryslân wint Europese onderwijsprijs voor virtuele rondleiding bij transformatorstation

| 24 juni 2022
Windpark Fryslân wint Europese onderwijsprijs voor virtuele rondleiding bij transformatorstation

Foto bron: Windpark Fryslân

Het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie heeft deze week de virtuele rondleiding van Wie Watt Windenergie bij het transformatorstation van Windpark Fryslân in Breezanddijk de internationale Comenius EduMedia Award toegekend.

Het Duitse Genootschap reikt jaarlijks awards uit aan innovatieve Europese multimediale onderwijsproducten. Deze 27e editie vond plaats in Berlijn. Ongeveer 200 fabrikanten, uitgevers, projecten en auteurs, uit 14 landen, hebben digitale onderwijsproducten ingezonden. Hiervan werden uiteindelijk 20 producten de EduMedia-medaille toegekend en 161 producten, waaronder de virtuele rondleiding van Windpark Fryslân, gecertificeerd met het Comenius-zegel voor didactische en mediakwaliteit.

Wie Watt Windenergie, gemaakt in samenwerking met Podium, is een virtuele rondleiding door het transformatorstation van Windpark Fryslân en biedt bezoekers een kijkje achter de schermen. Vanuit de glazen corridor van het unieke transformatorstation kun je de enorme transformatoren zien. Door het scannen van een QR-code krijgen bezoekers meer informatie.

De virtuele rondleiding is in drie talen beschikbaar (Nederlands, Engels en Duits) en zowel online te bekijken als op locatie op de Afsluitdijk bij Breezanddijk.

Windpark Fryslân is wereldwijd het grootste windpark in een binnenwater. Het windpark bestaat uit 89 turbines van 4,3 MW. Op jaarbasis produceert WPF zo’n 1,5 terawattuur. Dit is ongeveer 1,2% van het Nederlandse elektriciteitsverbruik. Dit komt overeen met het verbruik van ongeveer 500.000 huishoudens. Bron: Ventolines

Tags: , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.