Windparken Zonzeel, Galder en Hazeldonk-West klaar voor bouwfase

| 24 januari 2022

Windparken Zonzeel, Galder en Hazeldonk-West klaar voor bouwfaseAfgelopen maand is de ontwikkel- en financieringsperiode voor de windparken Zonzeel, Galder en Hazeldonk-West afgerond. De drie windparken zijn onderdeel van Energie A16. Binnenkort starten de bouwwerkzaamheden voor deze windparken.

Dit meldt energiebedrijf Pure Energie dat initiatiefnemer is van 8 van de 14 windturbines in de drie parken langs de A16. Binnen Windpark Zonzeel bouwt Pure Energie 3 turbines, Eneco 2 en Traais Energiecollectief 1 turbine. In Windpark Hazeldonk-West worden 5 windturbines gebouwd: 2 door Business Centre Treeport, 1 door Eneco en 2 door Pure Energie. Bij Windpark Galder bij knooppunt Galder langs de A16 en A58 in de gemeente Breda bouwt Pure Energie drie windturbines.

Vestas V150

Pure Energie heeft gekozen voor 8 windturbines van de Deense windturbineleverancier Vestas. Het gaat om de Vestas V150 met een ashoogte van 135 meter en een rotordiameter van 150 meter. De acht windturbines wekken gezamenlijk naar verwachting ca. 125 miljoen kWh per jaar op. Dat is voldoende stroom om het equivalent van zo’n 50.000 huishoudens één jaar lang van groene stroom te kunnen voorzien.

De eerste werkzaamheden bij Zonzeel en Hazeldonk-West starten eind januari, meldt Pure Energie. Gestart wordt met de aanleg van de parkwegen. Vanaf eind februari vinden heiwerkzaamheden plaats. Naar verwachting wordt in augustus begonnen met het opbouwen van de windturbines en zijn ze eind 2022 gereed voor gebruik.

Energie A16

Bron: Energiea16.nl

De windparken maken deel uit van het grotere project Energie A16 in West-Brabant. In totaal komen hier 28 windturbines, verspreid over de gemeenten Breda, Drimmelen, Moerdijk en Zundert. Naast de drie bovengenoemde windparken omvat het project ook de windparken Nieuwveer, Hazeldonk-Oost, Klaverspoor, windmolen de Waaijenberg en Windpark Streepland. Bij het laatstgenoemde windpark wordt een test gedaan met zwarte wieken

 

Bron: Pure Energie

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.