Windunie en the-emove introduceren verplaatsbaar zonneveld dat aangesloten kan worden op de transformator van windturbines

| 24 februari 2022
Windunie en the-emove introduceren verplaatsbaar zonneveld dat aangesloten kan worden op de transformator van windturbines

Bron: Windunie

Windunie en the-emove B.V. introduceerden vandaag de Emove Solar: een verplaatsbaar zonneveld dat aangesloten kan worden op de transformator van windturbines. Zij zijn hiervoor de nieuwe joint venture Turbinezon gestart.

is ontwikkelaar van mobiele zonnepanelen. Windunie realiseert duurzame energieprojecten in lokaal eigendom, waaronder windenergie. Bij wind en zonne-opwekking liggen de piekmomenten anders. Turbines wekken het meeste op in de winter en het najaar, omdat het dan vaker en harder waait. Zonnepanelen wekken de meeste energie juist op in het voorjaar en de zomer.

De Emove Solar is ontwikkeld voor de inpassing van zonne-energie op (tijdelijk) onbenutte en ongeschikte terreinen. Volgens Turbizon biedt het een interessante oplossing voor gemeenten, burgercoöperaties, turbine-eigenaren en windparken die zonne-energie willen combineren met windenergie.

Optimale aanvulling

De Emove Solar zorgt voor de optimale aanvulling van zonne-energie op windenergie. Per windturbine zijn zo’n 20 tot 30 mobiele Emove Solar units van rond de 21 kWp te plaatsen. Zowel de kraanopstelplaats als de netaansluiting kunnen doormiddel van de Emove optimaal gebruikt worden.

Een belangrijke innovatie is dat het verplaatsbare zonneveld direct op de transformator van de windturbine kan worden aangesloten. “Omdat het mobiele zonneveld geen extra aansluiting nodig heeft en niet-grondgebonden is, lukt het om duurzame initiatieven snel op te starten en vaart te maken met de energietransitie”, zegt Devin van Gelder, General Manager bij Emove.

Sjoerd Hupkes Wijnstra, ontwikkelaar zonneparken bij Windunie: “We hebben de technische kennis van Emove gecombineerd met de ontwikkel-, advies- en exploitatie-expertise van Windunie. De Emove Solar is verrijdbaar en snel op te bouwen in verschillende opstellingen. Bovendien is de Emove Solar schaalbaar. Er is geen fundering nodig, omdat de verrijdbare zonnepanelen-installatie op de kraanopstelplaatsen van windturbines kan staan. Wij denken dat deze mobiliteit en flexibiliteit een voordeel oplevert voor de ruimtelijke inpassing.

Tags: , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.