6 MW offshore windturbine van Siemens is economischer

| 25 juli 2014

Siemens Energy heeft het nieuwe model SWT 6.0-154 windturbine door DNG GL officieel gecertificeerd gekregen. De offshore windturbine beschikt over 6,0 MW en een rotordiameter van 154 m. De wieken zijn 79,8 m lang en de windturbine wordt in de Engelse plaats Hull gebouwd.

Dit officiële certificaat is een volgende stap in de toekomstige productie van deze nieuwe offshore windturbine welke momenteel getest wordt in Denemarken, Oesterild en in de UK, Hunterson. De ontwikkeling van deze nieuwe windturbine is een belangrijke stap om de kosten van offshore windturbines terug te brengen.

De mast heeft een gewicht van 360 ton en is circa 1/3 lichter dan overige windturbines van andere fabrikanten.Het lagere gewicht heeft ook economische voordelen als bijvoorbeeld transport, fundering en installatie van de windturbine.

Eén SMT 6,0 mw – 154 windturbine kan 6.000 huishoudens jaarlijks voorzien van elektriciteit. Deze nieuwe energie-opwekker kan 25 jaar meegaan volgens Siemens. Dong Energy zal deze windturbines in 2015 gaan benutten t.b.v. het Engelse offshore windpark Westermostrough.
Siemens-6-MW-Turbine

siemens 6mwKlik hier voor meer info

Bron: persbericht Siemens

Tags: , , ,

Category: Electriciteit, Offshore Windparken, Offshore windparken, Windenergie, Windmolens, Windturbines

Reacties zijn gesloten.