Ampelmann haalt eerste offshore windorder binnen in de VS

| 25 april 2022
Ampelmann haalt eerste offshore windorder binnen in de VS

Bron: Ampelmann

Ampelmann, de Nederlandse leverancier van offshore Walk to Work (W2W) systemen, kondigde vorige week aan dat zijn allereerste contract heeft getekend in de Amerikaanse offshore windmarkt. Het Nederlandse bedrijf gaat een E1000 bewegingsgecompenseerd systeem leveren aan het zeetransport- en sleepbedrijf Otto Candies.

Het systeem zal worden ingezet om de werkzaamheden te vergemakkelijken tijdens de bouw van de Southfork-, Revolution- en Sunrise windparken – drie windparken op commerciële schaal in het noordoosten van de Atlantische Oceaan in de VS.

In het derde kwartaal van 2023 zal de E1000 worden geïnstalleerd op het inspectie-, onderhouds- en reparatieschip (IMR), Paul Candies, om te helpen bij de installatie en in bedrijf stellen van de windturbines. Aangezien het systeem alle zes vrijheidsgraden ten opzichte van het schip en de turbine compenseert, zal het gedurende het hele jaar veilige, consistente en betrouwbare offshore toegang mogelijk maken in zeetoestanden tot 4,5 m Hs.

Naast een veilige toegang voor het personeel zal het systeem ook worden gebruikt om vracht, uitrusting en gereedschap tot 1.000 kg te hijsen en de mogelijkheden van de gangway om brandstof over te hevelen zullen het mogelijk maken om de generatoren en turbines te testen. Door de Paul Candies om te bouwen tot een W2W-schip, zal de E1000 het onderhoud van meerdere turbines tegelijk mogelijk maken, wat de snelheid en efficiëntie van de operaties aanzienlijk zal verhogen.

Ampelmann heeft al meer dan een decennium ervaring in de Amerikaanse offshore markt maar dit zal de eerste keer zijn dat de E1000 zal worden gebruikt in de Amerikaanse offshore windmarkt.

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.