BW Ideol en Elawan Energy willen samen multi-GW drijvende offshore wind bij Spanje en Portugal ontwikkelen

| 25 mei 2023

Drijvende wind specialist BW Ideol heeft een Head of Terms getekend met Elawan Energy voor de gezamenlijke ontwikkeling van een multi-GW pipeline aan drijvende offshore wind voor de kust van Spanje en Portugal.

© BW Ideol

De exclusieve overeenkomst heeft betrekking op de gezamenlijke ontwikkeling van verschillende projecten op commerciële schaal, in het kader van de komende aanbestedingen die in Spanje en Portugal worden verwacht. De overeenkomst is nog onder voorbehoud van verdere onderhandelingen over de definitieve overeenkomst tussen de partijen.

Elawan Energy is een toonaangevende speler op het gebied van hernieuwbare energie in Spanje, met meer dan 2,6 GW aan reeds gebouwde projecten (zonne-energie, waterkracht en windenergie) en meer dan 8,4 GW aan hernieuwbare projecten in ontwikkeling. Elawan Energy is sinds februari 2023 volledig in handen van ORIX Corporation, een multinationale financiële groep met hoofdkantoor in Japan. Het bedrijf heeft een sterke en historische lokale voetafdruk in Spanje. Het bedrijf, voorheen Gestamp Wind, is in 2008 opgericht als een van de duurzame vehikels van Acek Desarrollo y Gestión Industrial, S.L, de holdingmaatschappij van de familie Riberas, die momenteel eigenaar is van Gestamp Group.

BW Ideol en ORIX Corporation werken in Japan al samen als co-ontwikkelingspartners bij een van de drijvende offshore windprojecten op commerciële schaal van BW Ideol die momenteel worden ontwikkeld.

“We zijn verheugd dat we onze wereldwijde projectpijplijn blijven uitbreiden, in lijn met onze tweeledige strategie als medeontwikkelaar en als aanbieder van technologie en EPCI-diensten. Elawan Energy heeft een sterke en succesvolle lokale aanwezigheid in Spanje en wordt nu ondersteund door een van de grootste financiële ondernemingen in Japan, ORIX Corporation. Samen met onze winnende ervaring met drijvende windenergie, zowel in projectontwikkeling als technologielevering, hebben we er alle vertrouwen in dat we de meest concurrerende en geloofwaardige projecten kunnen ontwikkelen en leveren”, aldus Paul de la Guérivière, CEO van BW Ideol.

Ook Dionisio Fernández Auray, CEO van Elawan Energy, sprak over deze strategische match. “De toetreding tot de offshore sector versterkt niet alleen ons engagement voor ecologische verantwoordelijkheid, maar stelt ons ook in staat onze inkomstenstromen te diversifiëren en nieuwe groeiperspectieven voor Elawan Energy te openen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit strategische partnerschap ons de nodige expertise zal verschaffen om de technische en logistieke uitdagingen aan te gaan die inherent zijn aan dit soort projecten”, zei hij.

Tags: , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.