BW Ideol onthult standaard drijvende fundering voor serieproductie

| 25 april 2024

BW Ideol, specialist in de drijvende windenergie, heeft tijdens het FOWT-evenement in Marseille, Frankrijk, een gestandaardiseerde drijvende fundering onthuld welke serieproductie mogelijk maakt doordat meerdere projecten vanuit dezelfde productielijn kunnen worden geleverd.

Met meer dan 22 GW die al is toegekend in Schotland, ongeveer 8 GW in de VS en verschillende GW die momenteel wordt toegekend of in de aanbestedingsfase zit elders in de wereld, komt drijvende wind nu in een industrialisatiefase. BW Ideol speelt hierop in door een gestandaardiseerde drijvende fundering te lanceren. Het concept is gebaseerd op de Damping Pool®-oplossing die sinds 2018 in Frankrijk en Japan in gebruik is.

Deze universele drijvende fundering is geoptimaliseerd voor alle meteoceanische omstandigheden die heersen op de belangrijkste drijvende windmarkten (met 3 productklassen aangepast aan verschillende omgevingsomstandigheden) en compatibel met alle 15 MW+ windturbines die momenteel beschikbaar zijn.

Het product behoudt de voordelen van het Damping Pool®-octrooi, met name de compactheid, met afmetingen die beperkt zijn tot 54 meter, en de geringe diepgang, minder dan 12 meter in bedrijf. Het kan gemakkelijk worden opgeschaald naar de volgende 20 MW+ windturbines wanneer deze beschikbaar komen. Dit standaardproduct, dat vooraf is gecertificeerd, maakt massaproductie mogelijk doordat meerdere projecten vanuit dezelfde productielijn kunnen worden geleverd.

Blauwdruk productielijn

BW Ideol heeft ook de blauwdruk van zijn productielijn voor serieproductie van betonnen drijvende funderingen onthuld. Deze is gemakkelijk schaalbaar en te repliceren op meerdere haveninfrastructuren. Deze blauwdruk, die elke productiestap optimaliseert, heeft een aangetoonde capaciteit om tot één drijvende fundering per week te produceren, met minimale havenvereisten, waardoor lokale productie en levertijd gegarandeerd zijn, zo stelt BW Ideol. Het omvat de structurering van de toeleveringsketen om een slanke productie, digitalisering, kwaliteitscontrole en een kleinere CO2-voetafdruk te garanderen.

Gecombineerd met het standaardproduct, kan zo een volume-effect worden gecreëerd die het mogelijk maakt de kosten voor projecten te reduceren en ontwikkelaars een vroege garantie op prijs en levertijd te geven. BW Ideol zegt daarmee de eerste leverancier van drijvende funderingen te zijn die een dergelijke aanpak voorstelt. Bron: BW Ideol

Tags: , , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.