CDWE tekent PSA voor Taiwanees offshore windpark

| 25 oktober 2019

CSBC DEME Wind Engineering (CDWE) tekende deze week een Preferred Supplier Agreement met Hai Long Offshore Wind Farm voor de Balance of Plant (BOP) scope van de eerste 300 MW van in totaal 1.044 MW. Het is het eerste grootschalige Balance of Plant (BOP) project en een belangrijke stap op het gebied van lokalisatie.

Hai Long is een project van de Canadese elektriciteitsproducent Northland Power International, Yushan Energy Pte Ltd en Mitsui. Het project bestaat uit de windmolenparken Hai Long 2 en 3 in zones 18 en 19 voor de kust van Changhua. In 2018 heeft het Taiwan Bureau of Energy 300 MW capaciteit gegund (Hai Long 2a) en later dat jaar nog eens 744 MW capaciteit (Hai Long 2b and 3).

CDWE zal onder het contract verantwoordelijk zijn voor het ontwerp, inkoop, fabricage en installatie (EPCI) van de fundaties, inter-array kabels en export kabels en ook de installatie van de de turbines en het offshore substation. Het offshore installatiewerk is gepland voor begin 2023.

CDWE is een joint venture tussen CSBC Corporation, Taiwan en DEME Offshore. Het werd in februari van dit jaar door DEME en CSBC opgericht om samenwerking met Europa mogelijk te maken. Lokale content is een vereiste voor het windpark. In februari hield CDWE daarom een grootschalige audit van Taiwanese staalfabrikanten en dienstverleners in de waterbouw, om voor de eerste keer de lokale capaciteiten in kaart te brengen en om een lokaal team onder leiding van CDWE op te richten.

Het Nederlandse BLIX Consultancy heeft ondersteund bij het indienen van het winnende bid voor het Hai Long project en heeft deze ondersteuning voortgezet met BOP Package Management, Contract Management en expertise op het gebied van Site Investigation Campaigns, Interface Management en Supplier Audits.  Afbeelding: DEME

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Offshore Windparken, Wereldwijd Windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.