Drie bedrijven bundelen krachten voor de ontwikkeling van offshore windenergie met drijvende fundamenten

| 25 juni 2020

© Ideol

Jera, Ademe Investissement en Ideol zijn in hoofdlijnen overeengekomen om de komende 5 jaar 2 GW aan offshore windenergieprojecten met drijvende fundamenten te ontwikkelen.

Jera is het grootste energiebedrijf van Japan, Ademe Investissement is een investeringsmaatschappij van de Franse staat voor infrastructuur projecten en Ideol is een ontwikkelaar en fabrikant van drijvende fundamenten voor offshore windturbines.

De samenwerking kwam tot stand omdat zich voldoende commerciële uitdagingen manifesteren voor offshore windparken met drijvende fundamenten in o.a. Schotland, Frankrijk, Japan en de VS.  Om deze kansen te benutten willen ze hun krachten te bundelen door een investeringsinstrument op te zetten om de ontwikkelingsfase van verschillende drijvende offshore-windprojecten te financieren.

De drie samenwerkende bedrijven kiezen als basis de beproefde drijvende fundament technologie van Ideol: het Damping Pool concept. Dit is een gepatenteerde technologie die de stabiliteit en prestaties van drijvende windturbine optimaliseert, ook onder extreme omstandigheden.

Tags: , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.