Eerste monopile Borssele III & IV geïnstalleerd

| 25 oktober 2019

Van Oord’s installatieschip Aeolus heeft de eerste monopile in het offshore windpark Borssele III & IV geïnstalleerd.  Van Oord zal in totaal 77 monopiles in het 731,5 MW windpark installeren.

Borssele III & IV wordt 22 kilometer uit de kust van de provincie Zeeland gebouwd en is een project van Blauwwind, een consortium bestaande uit Partners Group (45%), Shell (20%), DGE (15%), Eneco Group (10%) en Van Oord (10%). Blauwwind won in december 2016 de vergunning om het windpark te bouwen.

Van Oord is  in dit project verantwoordelijk voor de Balance of Plant werkzaamheden. Deze bestaan uit het ontwerp, het leveren en de bouw van de funderingen en de verbindingskabels. Het bedrijf zal tevens de 2 monopiles leveren voor de Borssele V innovatiekavel. De monopiles worden geproduceerd door Sif Group.

Borssele III & IV zal bestaan uit 77 MHI Vestas V164 9.5 MW windturbines.Het offshore-transformatorstation Borssele Beta wordt ontworpen en gebouwd door TenneT.  Het windpark staat gepland om begin 2021 operationeel te zijn. Voor de afname van de geproduceerde stroom heeft Blaauwwind met Shell en Eneco Group 15-jarige Power Purchase Agreements afgesloten. Beide partijen nemen elk 50% van de stroom af. Afbeelding: Van Oord

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Offshore Windparken, Onshore windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.