Eerste paal geslagen voor Windpark Oeverwind

| 25 mei 2023

Begin deze week is de eerste paal geslagen voor de fundatie van een van de twee windturbines in recreatiegebied het Oeverbos langs het Scheur in Vlaardingen.

© Oeverwindvlaardingen

De paal is de eerste van 24 die samen de fundering van de eerste windturbine in het Oeverbos zullen vormen. In totaal komen hier twee windturbines te staan.

De initiatiefnemers van de twee windturbines zijn coöperaties Vlaardings Energie Collectief (VEC), een lokaal energiecollectief met projecten voor zonne- en windenergie, en De Windvogel. Lighthouse Projects BV verzorgt namens de opdrachtgever het project-, contract en constructiemanagement.

Het boren van de paal is een technisch hoogstandje van Fundex, zegt Martien Vogelezang, namens De Windvogel betrokken bij het windproject in het Oeverbos. “De holle buis van 29 meter lang wordt met een stalen kop de grond in gedraaid en gevuld met beton en wapeningstaal. Vervolgens wordt de holle buis zonder de kop weer omhoog gedraaid en mag de beton in een dag of vijftien uitharden.”

De redenen achter deze kostbare constructie in de dijk van Delfland zijn de vervuilde grond en de kwetsbare rioolpersleiding in het recreatiegebied.

De opbouw van de windturbines, type Vestas V117 met elk met een ashoogte van 80 meter, een tiphoogte van 140 meter en een rotordiameter van 117 meter, staat gepland voor de 2e helft van dit jaar.

Tags: , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.