Essent gaat stroom afnemen van Windpark Vires Venti

| 25 januari 2022
Essent gaat stroom afnemen van Windpark Vires Venti

Bron: Essent

Essent gaat een samenwerking aan met met Windpark Vires Venti BV in Flevoland. Het energiebedrijf gaat de stroom afnemen van windpark dat deel uitmaakt van Windplan Groen.

Dankzij de samenwerking met Windpark Vires Venti BV, die mede door begeleiding van Ventolines tot stand is gekomen, kan Essent meer klanten 100% duurzame energie aanbieden.

Het afgelopen jaar zag Essent een flinke stijging van bijna 8% in het gebruik van lokaal opgewekte groene stroom, zo meldt het bedrijf. Bij dochteronderneming Vandebron wordt uitsluitend gebruik gemaakt van groene stroom die in Nederland is opgewekt. Om te voldoen aan de snel stijgende vraag naar groene energie heeft Essent inmiddels contracten met windparken in Groningen, en nu dus ook in Flevoland.

Windpark Vires Venti

Windpark Vires Venti bij Biddinghuizen bestaat uit vijf windturbines. Het windpark is een initiatief van van ondernemers en bewoners aan de Harderringweg, de Hoekwantweg, de Vleetweg, Rietweg (deel) en de Kuilweg in de gemeente Dronten. Medio 2023 zal het nieuwe windpark voldoende stroom opwekken om het equivalent van 15.000 huishoudens van groene stroom te voorzien.

Windplan Groen

Windpark Vires Venti maakt onderdeel uit van Windplan Groen, een verzameling van 11 windparken met in totaal 90 windturbines in oostelijk Flevoland die tegelijkertijd ontwikkeld zijn binnen de Rijkscoördinatieregeling. Samen zijn de de windparken goed voor een jaarlijkse stroomopwek van zo’n 1,8 miljard kWh.  Bron: Essent

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.