Fugro rondt UXO onderzoek af op kabeltraject Hollandse Kust Zuid

| 25 februari 2020

Furgo Geowing ©Fugro

Fugro heeft een UXO (unexploded ordnance) risicobeperkend onderzoek afgesloten op het kabeltraject voor de Hollandse Kust Zuid offshore wind zone. Fugro deed dit in opdracht van TenneT dat als netbeheerder verantwoordelijk is voor de netaansluiting van het toekomstige windpark. Hiermee is het UXO onderzoek afgerond en is een certificaat hiervoor afgegeven aan TenneT.

De UXO survey op het kabeltraject was het laatste onderdeel van een groter onderzoek dat 13 maanden in beslag nam. Bij een UXO survey wordt er gekeken naar de aanwezigheid van oorlogsexplosieven die tijdens of na conflicten achtergebleven zijn op de zeebodem. Als deze aan een zo laag mogelijk risicoprofiel (ALARP principes) voldoet mag er een certificaat afgegeven worden.

Het onderzoek bestond uit twee fases. In een eerste fase werd een algehele kabeltraject survey uitgevoerd. Hierbij werd gebruik gemaakt van Fugro’s Geowing, een op afstand te bedienen sleepapparaat dat hoge resolutie magnetische data verzameld, en ander apparatuur om 3600 mogelijke targets te identificeren. Van deze targets werden meer dan 700 geidentifeerd als mogelijke UXO. Deze werden vervolgens onderzocht door Fugro’s UXO-identificatieschip Atlantis Dweller.

Tags: , , , , ,

Category: In ontwikkeling, Offshore Windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.