Greenchoice werkt samen met Green Energy Storage aan grootschalige energieopslag

| 25 juni 2022
Greenchoice werkt samen met Green Energy Storage aan grootschalige energieopslag

Bron foto: Greenchoice

Greenchoice is onlangs een strategische samenwerking aangegaan met projectontwikkelaar Green Energy Storage (GES) om meer grootschalige energieopslag te realiseren. Door tevens hiermee energiepieken en -dalen op te vangen, ontlast de opslag het elektriciteitsnet in Nederland.

Hiermee speelt het energiebedrijf in op de groeiende vraag naar flexibiliteit op het Nederlandse elektriciteitsnet als gevolg van de toename van duurzame energie opwekking.

Energiebalans

Greenchoice werkt al jaren samen met bedrijven om duurzaam opgewekte wind- en zonne-energie op te slaan. Dit gebeurt vaak met grote containerbatterijen. Deze kunnen een teveel aan stroom opslaan en aan het net leveren op de momenten dat een tekort dreigt. Naast het in balans brengen van vraag en aanbod, probeert Greenchoice door middel van opslag te zorgen dat deze duurzame energie beter wordt benut.

Maar het regelen van vergunningen, bouwtekeningen en technische en veiligheidseisen voor energieopslag vraagt deskundigheid en zorgvuldigheid. GES focust op het bouwen van grootschalige energieopslag bij bestaande wind- en zonneparken.

Van onderzoek tot bouw

Als projectontwikkelaar begeleidt GES haalbaarheidsstudies naar energieopslag en onderzoekt de technische eisen en de ruimtelijke en landschappelijke inpassing. Het bedrijf regelt de vergunningen, financiering en sluit de contracten af met leveranciers en partners. Ook begeleidt GES de daadwerkelijke bouw van de installatie.

‘Er komen veel dingen kijken bij het aanleggen van energieopslag. Wij zijn een specialist in het begeleiden van de hele keten,’ zo stelt GES-directeur Guus Bengsch. Eerder was Bengsch voor Greenchoice projectleider bij de aanleg van energieopslag op zonnepark De Dijken in Noord-Holland en windparken Hartel 2 en Hellegatsplein in Zuid-Holland.

De komende jaren wil GES ruim 200 MW aan energieopslag realiseren. Bron: Greenchoice

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.