GreenIT en CIP ontwikkelen 2GW aan drijvende windparken voor Italiaanse kust

| 25 maart 2023
GreenIT, de Italiaanse joint venture voor hernieuwbare energie tussen Plenitude (Eni) en CDP Equity (CDP Group), en Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) via haar Flagship Funds hebben een overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van drie drijvende offshore windprojecten bij Italië, met een totale capaciteit van ongeveer 2 GW.

De overeenkomst omvat de ontwikkeling van een project in Latium, voor de kust van Civitavecchia, voor een totale capaciteit tot 540 MW en twee andere windparken voor de kust van Olbia (Sardinië), met een vermogen van ongeveer 500 MW en 1.000 MW. De drie projecten zullen gemiddeld ongeveer 30 km uit de kust liggen en samen ongeveer 5 TWh/jaar produceren. Naar verwachting zullen de projecten tussen 2028-2031 commercieel geëxploiteerd worden, zodra het vergunningsproces en de daaropvolgende bouwfase zijn afgerond.

De 3 offshore projecten zullen gebruik maken van drijvende funderingen, innovatieve technische oplossingen om de impact op het milieu en het visuele aspect te minimaliseren en zullen profiteren van technologische en logistieke synergiën met de andere offshore windinitiatieven die binnen hetzelfde partnerschap worden beheerd.

De windparken zullen worden ontwikkeld door een gezamenlijk werkteam, in samenwerking met Copenhagen Offshore Partners – de exclusieve offshore windontwikkelingspartner van CIP – en NiceTechnology en 7 Seas Wind Power, Italiaanse bedrijven met bewezen ervaring in de offshore-installatiesector, die met GreenIT en CIP hebben samengewerkt bij de aanleg van twee andere windparken op Sicilië en Sardinië.

De offshore windportfolio van het partnerschap in Italië zal zo bijna 3 GW bereiken met een jaarlijkse productie van ongeveer 7 TWh hernieuwbare energie, genoeg om te voldoen aan het elektriciteitsverbruik van ongeveer 2,5 miljoen huishoudens.

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.