Grootste offshore windpark van Scandinavië geopend

| 25 augustus 2019

Op 22 augustus opende de Deense kroonprins officieel het 407 MW offshore windpark Horns Rev 3. Het is het grootste van Scandinavië en tevens het grootste offshore windpark van eigenaar Vattenfall.

Horns Rev 3 ligt tussen de 25 en 40 km van de Deense westkust.  Vattenfall verkreeg in 2015 de vergunning voor het bouwen van het windpark. Dit gebeurde met een record lage biedprijs. Het windpark is gebouwd in 2 jaar, vanaf de eerste fundering tot aan de inauguratie.

Horns Rev 3 bestaat uit 49 MHI Vestas  windturbines, type V164-8.0 met elk een vermogen van 8.3 MW. De jaarlijkse productie is vergelijkbaar met het stroomverbruik van 425.000 huishoudens. Het windpark produceerde haar eerste stroom op 23 december 2018. Het windpark draagt 12 % bij aan het in Denemarken geproduceerde windenergie.

Vanaf 2024 zal het windpark vanuit de haven van Hvide Sande worden onderhouden. Vattenfall bouwt hiervoor een nieuwe service centrum.  Afbeelding: Van links naar rechts: Vattenfall CEO Magnus Hall, Vattenfall Chairman Lars G. Nordström, Deense Kroonprins, premier Mette Frederiksen, Klimaat en energie minister Dan Jørgensen en scholieren van de Hvide Sande school. Foto credit: Jesper Voldgaard. Bron: Vattenfall

.

Tags: , , , , ,

Category: Offshore Windparken, Wereldwijd, Wereldwijd Windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.