HSM haalt EPCIC-contract binnen voor Deens offshore windpark Thor

| 25 april 2023
HSM Offshore Energy heeft een contract binnengehaald voor het 1 Gigawatt offshore hoogspanningsstation voor Thor, het grootste offshore windpark van Denemarken.

RWE bouwt het Thor windpark voor de Deense westkust – ongeveer 22 kilometer van Thorsminde aan de westkust van Jutland. Het windpark zal bestaan uit 72 windturbinegeneratoren (WTG’s).

HSM Offshore Energy is samen met haar belangrijkste onderaannemers Iv-Offshore & Energy voor de engineering en GE Renewable Energy voor het MV/ HV pakket verantwoordelijk voor de engineering, constructie, installatie en offshore inbedrijfstelling van de minder dan 3000mt Topside en 2500mt Jacket structuren.

Op basis van onze ervaring en technische knowhow hebben wij een zeer efficiënt ontwerp gemaakt voor het Thor-station en de jacket van RWE. Dit vermindert het gebruik van constructiestaal en de energie die nodig is tijdens de fabricage – met staalaankoop en fabricage in Europa.

Thor wordt het grootste offshore windpark van Denemarken tot nu toe. Thor zou genoeg groene elektriciteit kunnen produceren om het equivalent van meer dan een miljoen Deense huishoudens te voorzien. Bron: HSM Offshore Energy

Tags: , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.